engångsvape smakar brant

Smakar din engångs vape bränt?

Det spelar ingen större roll vilken sorts engångsvape du kör med, ibland kan du känna att det börjar smaka bränt. Att få bränd smak av sin vape är inte så trevligt och det kan finnas lite olika grunder till att du får bränd smak av engångsvapen. MEN det finns ljus i tunneln, man kan faktiskt ofta fixa problemet ganska lätt. Här kommer vi att utforska varför en engångsvape kan smaka bränt och även gå igenom vad du kan göra för att fixa problemet.

Anledningar till att Engångsvape ger bränd smak

Oftast så beror bränd smak av engångsvapes på att du “hetsvejpar” eller “kedjevejpar”, alltså att du blossar för mycket. I din vape så har du en bomullsveke som suger upp e-juicen och sen förångar den. Om du tar för snabba bloss eller vejpar för hastigit, så hinner inte vekan att funktas tillräckligt och ger därför lite bränd smak av bomull. Sen kan det naturligtvis också bero på att e-juicen i din ecigg håller på att ta slut, att det inte finns nog med e-vätska kvar i den helt enkelt. Det är två utav de vanligaste orsakerna till att din engångspodd kan smaka bränt.

Har du precis öppnat en ny engångsvape?

Om din engångsavape är helt ny så bör du försöka låta den stå upprätt ett litet tag för du börjar vejpa på den. Sen så tar du till en början lite små lätta puffar först. Du kan med fördel även låta den få vila runt 10-20 sekunder mellan puffarna för att försäkra dig om att bomullsveken klarar absorbera ny e-juice.

Salt Switch


Hur du slipper att din engångsvape smakar bränt

1. Prova att byta din teknik

Precis som vi tog upp i början av guiden, så kan en engångs e-cigarett få en bränd smak om man tar för många snabba och korta puffar, eftersom det torkar ut bomullen i coilen. Så det är en god ide att försöka ta lite längre, långsammare bloss, och sen till att vänta runta 10-20 sekunder mellan varje puff. Då kommer du kunna vara säker på att bomullen hinner suga åt sig nog av e-juicen så att din vape inte ska få bränd smak.

2. Håll borta från kyla

När det är kallt ute så påverkar det även din vape eftersom kyla gör så att e-juicen i din pod blir trögflytande. Det gör så att bomullsveken får det svårare att suga åt sig e-vätskan från tanken. Därför är det rekommenderat att använda engångsvapes i temperaturer mellan 0-30°C.

3. Håll din engångsvape rak

Det är bra att alltid försöka ha din engångsvape i upprakt tillstånd ett litet tag innan du börjar vejpa. På så vis hinner e-vätskan sugas upp och fukta hela veken i förbrännaren.

Om tanken nästan är tom kan du behöva luta din engångsvape, eller vända den upp och ner en stund, för att se till att du får in det sista av e-juicen i bomullen.

Ifall det var ett längre tag sedan du köpte din engångs vape kan bomullen ha förlorat en del av sin absorberingsförmåga, den suger helt enkelt inte upp juicen lika bra som den gjorde först. Så om då låter den vila en stund i en upprätt rakj position så är det lättare för bomullen att fuktas och du kan vejpa på din engångs-ecigg längre.


Se alla våra Engångsvapes HÄR

Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp!
Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.