FAQ Engångsvape –
Allt du behöver veta om engångs vape


Vad finns det för fördelar med en engångsvape?

Det finns många fördelar med att använda en engångsvape. Här är några som vi har valt ut. Vi har även listat en hel del frågor och svar gällande engångs vape.

Är engångs vape billiga?

Tänker du också på dina kostnader när det kommer till tobak, vejpning eller snusning? Då är du inte ensam. De finns flera ekonomiska fördelarna med att använda en engångsvape. Som en engångskostnad kostar det dig betydligt mycket mer att köpa en stor mod med utbytbara batterier, coilar och olika slags juicer.  Det kan dock bli billigare i längden, men kräver också mer arbete och kunskap av dig som användare, därav är engångsvape den perfekta produkten.

Du kan förvänta dig att spendera mellan 600-2000 kr för en vape mod av hög kvalitet. Dessa håller såklart ganska länge, men du får dock räkna till kostnader för coilbyten, batteribyten och andra underhållskostnader. Dessa kostnader slipper du helt när du köper en engångsvape.

En engångs vape kostar mellan 69 kr till 99 kr. Det blir därför ingen stor kostnad och det blir lättare att planera sin ekonomi. Det är även betydligt billigare än cigaretter.

Det finns dock laddningsbara vapes med utbytbara poddar som liknar engångsvapes. Dessa blir billigare att använda i längden. De är nästan lika lättanvända som engångsvape, men du kan ladda den och fylla på den med E-juice. På vår systersida iSmokeKing har vi ett brett utbud av just dessa påfyllningsbara vapepoddar.  Se produkterna HÄR

Poddkit engångsvape

Är engångsvape farliga?

Väldigt många rökare använder sig utav engångsvape för att försöka sluta röka. På grund av att engångs vape liknar upplevelsen av att röka blir det lättare för dig som vill sluta röka cigaretter. En engångsvape innehåller varken tobak eller någon av de drygt 250 skadliga kemikalier som en cigarett innehåller. En engångsvape innehåller endast e-juice som består utav PG (propylenglykol), VG (vegetabilisk glycerin) och smakessenser.

Engångsvapes är även helt fria från rök och tjära. Du kan också välja om du vill vejpa helt nikotinfritt. Se alla våra nikotinfria engångsvape HÄR.

Du kan även läsa mer om E-cigaretter, E-juice och Engångsvape på Folkhälsomyndighetens hemsida HÄR

En engångsvape behöver varken laddas eller fyllas på

Att slippa fylla på och ladda är en av största fördelarna med engångsvapes. En engångs vape kräver minimalt med underhåll, det är i stort sett bara att använda den tills den är slut och sedan kasta den.

Engångs vape finns i många olika smaker – Vi har över 450 st

Ytterligare en fördel med engångs vape är att det finns i många olika smaker. Hos oss hittar du sju stycken olika huvudkategorier: Frukt, Tobak, Godis, Drycker, Bakverk, Mint/Menthol och Cooling. Om du besöker vår huvudsida för smaker kan du även filtrera på enskilda smaker såsom: Hallon, Vattenmelon, Spearmint, Lemonad osv. Besök gärna vår smaksida HÄR för att se alla våra smaker på engångsvape.

När är det dags att byta engångsvape?

Efter ett tag är det dags att byta ut din engångsvape mot en ny. Det finns två sätt för dig att avgöra när det är dags att byta till en ny. Det ena är att smaken avtar eller att du känner en lätt bränd smak, e-juicen är då slut. Det andra är att batteriet tar slut. Ofta börjar din engångsvape att blinka strax innan den tar slut. Det är en indikation på att det nu är dags att byta ut din engångsvape mot en ny.

Smakar din engångsvape bränt eller dåligt?

Har du någon gång upplevt att din engångsvape smakar bränt eller dåligt? Det finns oftast en enkel förklaring till detta.

I din engångsvape sitter en brännare(coil) med bomull runt. Denna absorberar e-juicen och hettar sedan upp den till ånga. Om du vejpar för snabbt så hinner inte bomullen absorbera tillräckligt med vätska och risken finns då att det smakar bränt. Ta därför inte för många eller för hastiga bloss på en gång, utan vänta istället ca 10 sekunder mellan varje bloss. Detta kommer att öka livslängden på din engångsvape.

Du bör även tänka på att alltid ha din engångsvape uppställd rakt upp. Detta gör att vätskan då rinner till bomullen och håller den fuktig.

Vanliga frågor om engångsvape

Vilken engångsvape håller längst?

Vissa företag säljer engångsvape som säger sig innehålla upp till 2000 st puffar, det är antingen falskt eller olagligt att sälja i Sverige. I Sverige är det endast tillåtet att sälja engångsvape med en maxkapacitet på 2ml e-juice. Detta resulterar i cirka 800 st puffar.

Det bästa sättet att jämföra olika engångsvape och deras livslängd är att titta på batterikapaciteten och mängden e-juice. Här på Engångsvape24 har vi gjort det lätt för dig genom att kategorisera engångsvape efter antal puffar.

Välj antal puffar på din engångsvape:

Vilken engångsvape ska jag välja?

Att välja engångsvape är inte helt lätt, det finns en hel del olika. Det du kan utgå ifrån är dessa tre parametrar: Smak, Batterikapacitet och Nikotinstyrka. För att hjälpa dig lite på traven har vi valt ut våra personliga favoritmärken av engångsvape.

1: Aroma King

Aroma king engångs vape

2: GeekBar

GeekBar engångs vape

3: ElfBar

Elf-Bar engångsvape

Hur laddar man en engångs vape?

Man kan inte ladda en engångs vape. precis som namnet antyder så är det just en engångsprodukt. Man använder den tills den är slut och sedan slänger man den. Det finns dock vapes med poddsystem där man kan ladda batteriet och fylla på med mer e-juice. Dessa säljer vi på vår systersida iSmokeKing.se, du hittar alla podkits HÄR.

Hur länge håller en engångs vape? / Hur länge räcker en engångs vape?

Hur länge en engångsvape håller varierar beroende på hur mycket e-juice den är förfylld med, samt vilken coil(brännare) som sitter i din engångs vape. De flesta engångs vape kommer förfyllda med 2ml e-juice detta brukar innebära mellan 600-800 st puffar. För att underlätta för dig som kund har vi därför kategoriserat alla våra engångs vape efter “antal puffar”.

Styrkan på batteriet påverkar också hur länge en engångs vape håller. De flesta engångsvape har ett batteri på 500mAh till 700mAh. Desto starkare batteri, desto längre håller din engångs vape.

Engångs vape med mesh coil

Nu har den nya varianten av engångs vape med mesh coils kommit. Mesh coilen absorberar e-juicen lättare vilket bidrar till mer ånga och bättre smak. Eftersom att den just absorberar mer e-juice så håller den inte heller lika länge som en engångs vape utan mesh coil, men å andra sidan får du bättre smak på dina puffar.

frunk-bar-mesh-disposable-engangs-vape-20mg-menthol-mojito

Frunk Bar Mesh är en utav de nya engångs vape med mesh coil. Den finns i 12 stycken spännande smaker. Till exempel Menthol Mojito.

När får jag mitt paket?

De allra flesta paket kommer fram inom 1-3 dagar, ibland kan det ta något längre tid.

Vart slänger jag min engångs vape när den är slut?

Hos din kommun hittar du lokala föreskrifter för vad som gäller där du bor. Engångs vape har ett batteri i sig och ska därför inte slängas i hushållssoporna. I vår butik i Uddevalla har vi en insamling av förbrukade engångsvape.

Min engångs vape fungerar inte, vad är fel?

Ibland kan det hända att produkten är trasig. Kontakta oss då direkt och beskriv problemet. Kontakta oss HÄR.

 

Sammanfattning

Om du funderar på att sluta röka cigaretter, vill testa en ny form av att vejpa, eller om du bara är nyfiken –  är en engångsvape det perfekta alternativet.

Engångsvapes är smidiga, lätta att använda och billiga.
Du hittar alla våra engångsvape HÄR