Guide-vad-betyder-mesh-coil-engangs-vape

Vad menas med Mesh Coil?

Mesh coils har blivit alltmer populära på engångs vapes, och det är inte svårt att förstå varför. Dessa coils är en revolutionerande teknik som erbjuder flera fördelar jämfört med traditionella coils. I den här artikeln kommer vi att titta närmare på fördelarna med mesh coils på engångs vapes.

Först och främst, vad är en mesh coil?

En mesh coil är en typ av coil som är gjord av en tunn platta av metall med små hål i den, vanligtvis i form av en nätstruktur. Denna struktur möjliggör en mer jämn uppvärmning av e-juicen, vilket i sin tur ger en jämnare och mer intensiv smak.

En av de största fördelarna med mesh coils på engångsvapes är smakupplevelsen. Eftersom mesh coils har en större yta än traditionella coils, kan de värma upp e-juicen jämnare och mer effektivt. Detta ger en mer intensiv smak och en mjukare ånga som är lättare att inhalera. Dessutom minskar risken för “dry hits”, där vatten och smakämnen bränns, vilket kan ge en obehaglig smak.

En annan fördel med mesh coils är att de har en längre livslängd än traditionella coils. Eftersom mesh coils är gjorda av mer robusta material och har en större yta för att sprida värmen över, är de mindre benägna att brännas ut eller deformeras. Detta gör att de håller längre och ger en mer konsekvent smakupplevelse.

Sen är de dessutom faktiskt mer energieffektiva. Eftersom de värmer upp e-juicen jämnare och mer effektivt, kräver de mindre energi för att producera samma mängd ånga som en traditionell coil. Detta kan förlänga batteritiden på din engångs vape och ge dig mer tid att njuta av din vape.

vad-ar-mesh-coil

Ytterligare en fördel med mesh coils på engångs ecigg är att de är mer motståndskraftiga mot läckage och stänk. Eftersom mesh coils har en jämnare och mer koncentrerad värme, är de mindre benägna att läcka eller spruta e-juice. Detta minskar risken för att e-juicen kommer in i munnen eller orsakar andra obehagliga situationer.

Slutligen är en annan fördel med mesh coils att de är enklare att använda. Eftersom de har en större yta för att sprida värmen över, behöver du inte justera temperaturen lika mycket som med traditionella coils. Detta gör det lättare för nybörjare att använda en engångs vape och njuta av en mer intensiv smakupplevelse.

Sammanfattningsvis erbjuder mesh coils på e-cigaretter flera fördelar jämfört med traditionella coils. De ger en mer intensiv smak och en mjukare ånga som är lättare att inhalera. De har en längre livslängd och är mer energieffektiva, vilket kan förlänga batteritiden på din engångs vape. Dessutom är de mer motståndskraftiga mot läckage, vilket minskar risken för obehagliga situationer. Slutligen är de enklare att använda och kräver mindre justeringar av temperaturen.

Sen kan de även användas med högre wattstyrkor än traditionella coils. Detta beror på att de sprider värmen jämnare, vilket minskar risken för att e-juicen bränns eller överhettas. Detta gör att du kan njuta av en mer intensiv smakupplevelse utan att oroa dig för obehagliga smaker eller bränd smak.

Nackdelar

Trots fördelarna med mesh coils finns det också några nackdelar att överväga. En av de största nackdelarna är att de kan vara dyrare än traditionella vapes. Eftersom de är gjorda av mer robusta material och har en större yta för att sprida värmen över, kan de vara dyrare att producera och köpa. Dessutom kan de vara svårare att hitta på marknaden, särskilt om du söker efter en specifik typ av e-cigarett.

Inte sällan får du även ut färre antal puffar när du köper en engångsvape med mesh coil. Det beror på att mesh coilar oftast förångar mer e-juice vid varje bloss och alla förfyllda vpes i Sverige får max lov att ha 2ml e-vätska. Det innebär att du som regel får kortare vape-tid när du kör med mesh coilar. Det är heller inte alla som gillar att de producerar så mycket ånga, en vanlig engångsvape påminner faktiskt mera om känsaln av att röka en cigarett.

En annan nackdel med mesh coils är att de kan kräva en högre wattstyrka än traditionella coils för att producera samma mängd ånga. Detta kan leda till att din engångs vape blir snabbare uttömd på batteriet, vilket kan begränsa din vapes livslängd.

Populära Engångs Vapes med Mesh

Det finns idag flera olika märken som har godkända mesh-varianter på den Svenska marknaden. Här kommer vi att gå igenom några av de mest populära tillverkarna som har vapes med mesh coils.

Aroma-King-GEM-engangs-vape-nikotinfri

Aroma King

Aroma King har nu lanserat 10st smaker i sin GEM-serie, dessa är utrustade med mesh coilar och kan ge upp till 700 puffar. GEM finns i antingen 18mg nikotinstyrka eller som nikotinfri.
– Köp AromaKing Mesh engångsvapes här.

Gloss-Bar-engangs-vape-mesh-coil-nikotinfri-front-sv

GLOSS Bar

Gloss bar är vårt eget märke och har den klassiska Crystal Bar-stilen. De finns i dagsläget endast som nikotinfri men kommer att bli registrerat med 14.5mg nikotinstyrka till hösten. Dessa levererar upp till 600 bloss per vape.
– Köp Gloss Bar Mesh engångsvapes här.

frunk-bar-mesh-disposable-engangs-vape-20mg-front

Frunk Bar

Även välkända Frunk Bar har nu lanserat sina vapes med mesh coils, de ger ca 600 bloss och finns i ett stort antal olika smaker att välja på med 20mg nikotinstyrka.
– Köp Frunk Bar Mesh engångsvapes här.

Vozol-Star-600-engangs-vape-mesh-20mg-front-svenska

Vozol Star 600

En ny spelare på marknaden är faktiskt Vozol, det har släppt 15st olika smaker med mesh coils. Dessa har snabbt blivit väldigt populära i Sverige och finns med 20mg nikotinstyrka och ger upp till 600 bloss.
– Köp Frunk Bar Mesh engångsvapes här.

Vont-To-Go-engangs-vape-20mg-front-svenska

Vont To-Go

Även Svenska företaget Vont har släppt alla sina gamla smaker i en ny mesh-version. Dessutom har de adderat en rad nya spännande smaker att välja på. Dessa finns med 20mg nikotinstyrka och ger upp till 800 puffar.
– Köp Vont Mesh engångsvapes här.

AQUIOS-ENGANGS-VAPE-front

Aquios Bar

Här har vi en spännande ny typ av engångsvape som innehåller 30% vatten, det ger en mildare och lenare smak. Aquios Bar är även tillverkad av en stor del återvinningsbar plats vilket är bättre för miljön. De finns med 14.9mg nikotinstyrka och kan ge upp till 600 bloss per vape.
– Köp Aquios Bar engångsvape här.

ske-crystal-bar-disposable-engangs-vapes

SKE Crystal Bar

Crystal Bar från SKE är en välkänd engångsvape med mesh coil som snabbt tagit stor mark på marknaden. Dessa finns med både 20mg nikotinstyrka samt som helt nikotinfria vapes och ger ca 600 puffar.
– Köp SKE Crystal Bar engångsvape här.

Panther-Bar-disposable-engangs-vape-20mg-front

Panther Bar

Panther Bars engångs vape med mesh coil har tagit marknaden med storm och är en utav de mest populära engångs e-cigaretterna på marknaden idag. Dessa finns i 19st olika smaker, 20mg nikotinstyrka och ger upp till 800 bloss.
– Köp Panther Bar engångsvape här.

Slutsats

Sammanfattningsvis erbjuder mesh coils flera fördelar på engångs vapes, inklusive en mer intensiv smakupplevelse, längre livslängd, energieffektivitet, motståndskraft mot läckage och stänk, och enklare användning. Men det finns också några nackdelar att överväga, inklusive högre kostnad, högre wattstyrka och begränsad livslängd.

Se alla våra Engångsvapes HÄR

Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp!
Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.