faktiskt-antal-puffar-i-engangs-vape

Hur många bloss får du FAKTISKT ut från din Engångs Vape?

Får du verkligen 800 puffar från din Dinner Lady V800? Varför erbjuder vissa vapes fler bloss än andra? I denna guide kommer vi att diskutera hur puffantal egentligen mäts och om de verkligen stämmer.

De flesta engångsvapes skriver att de kan ger 600, 700 eller till och med 800 bloss per vape. Men håller du verkligen räkningen? Förmodligen är svaret nej.

En sak vi däremot vet är att puffantalet som regel inte stämmer överens med vad som anges. Här kommer vi att titta på hur det faktiskt mäts, hur de kan variera och hur du kan avgöra hur många puffar du egentligen får ut av din engångsvape.

Visste du att…

Puffantal på engångsvapes endast är uppskattningar och kan inte garanteras. Det maximala antalet bloss från en vape kan variera från vaper till vaper beroende på individuell vapingstil, frekvens och längden på dina puffar.

Engångsvape24 Elfbar banner (1200 × 200 px)

Hur beräknas puffantal på engångsvapes?

I själva verket använder tillverkarna en maskin för att mäta puffantalet på varje modell.

Maskinen tar en serie (oerhört) korta MTL-bloss från en viss vape och räknar det maximala antalet puffar den kan uppnå innan den tar slut. Tillverkaren tar sedan det maximala antalet, avrundar uppåt eller nedåt till närmaste hundratal och marknadsför det som engångsvejpens puffantal.

Är detta falsk marknadsföring?

I realiteten vet vi att det inte är så här folk vejpar. Vi tenderar att ta bloss av varierande längd (vanligtvis mycket mer än maskinerna tar), och vissa vapers använder en begränsad direktlunginhalering istället för den klassiska MTL-inhaleringen. Dessa faktorer innebär att antalet bloss du får från din vape troligtvis inte är lika högt som tillverkaren skriver.

Detta är varför vi alltid anger att de kan ge “cirka” eller “upp till” det utlovade puffantalet.

Så, bör konsumenter köpa vapes baserat på puffantal? Det kan vara bättre att överväga andra faktorer när du letar efter en engångs vape.

VapeM8-VapeMate-Engangs-Vape-20mg

Faktorer som påverkar antal bloss

Generellt sett styrs antalet puffar du kan få från en viss engångs e-cigarett två huvudsakliga faktorer:

  1. E-vätskekapacitet: Den maximala tillåtna mängden e-juice enligt lag för en engångsvape är 2 ml. De flesta vapes innehåller därför exakt 2ml e-juice.

Så när vi ser de som annonserar högre puffantal med samma e-vätskekapacitet som alla andra modeller på marknaden måste vi fråga oss: hur är det möjligt? Kommer du verkligen att få fler bloss om enheten har samma mängd juice?

  1. Batteristorlek: Batteristorlekar kan också påverka livslängden på engångsvaporizers, och storlekarna kan variera från 400mAh till 600mAh. Batteristorleken avgör hur länge den kommer att fungera innan batteriet tar slut.

Vanligtvis tar batteriet i de flesta puff bars slut innan e-vätskan tar slut, vilket är en medveten funktion för att säkerställa att du inte vapear en tom enhet som smakar bränt (Företagen vill inte att det ska vara det sista minnet du har av deras vape). Företagen har hittat en balans där det finns tillräckligt med e-vätska så att coil inte smakar bränt när batteriet tar slut. Trots det påverkar batteristorlekar det maximala antalet bloss du får ut.

Dessutom använder några tillverkare designfunktioner som ökar livslängden på deras engångsvaporizers. Vont To-Go har till exempel utformat ett speciellt luftflödessystem för att integrera mer luft i varje inhalering, vilket leder till mindre e-juicekonsumtion och längre livslängd. Detta kan bara ses i ett fåtal fall, men påverkar ändå puffantalet.

Så, med allt detta i åtanke, när du letar efter engångsvapes och ser att puffantalet verkar för bra för att vara sant, jämför det med en en som du är bekant med, som Aroma King. Innehåller den nya mer eller mindre ejuice? Är batteriet större? Finns det något annat med den (som luftflöde eller mesh coil) som antyder att den kan producera fler puffar? Observera att engångsvape med mesh coil som regel ger dig färre puffar på grund av att de förbrukar mer juice i varje bloss.

Om specifikationerna inte varierar mycket är chansen stor att du kommer att få ungefär samma antal puffar som med vilken annan vape som helst.

Överväg din vapingstil

När det gäller puffantal måste du också ta hänsyn till din vapingstil och frekvens.

Så om du är en RDTL-vaper kommer du att använda mer e-vätska och få färre puffar – och på samma sätt, om du tar längre inhaleringar oavsett din vaping-stil kommer du att få färre puffar. Om du vapear ofta kommer du att slita på batteriet snabbare och få färre puffar som ett resultat.

Elf-Bar-Lost-Mary-BM600-Mesh-front

Se alla nya smaker från Lost Mary här!

Hur länge varar egentligen en Engångsvape?

Nu bör du förstå att antal bloss kan variera väldigt mycket, både från vape till vape och från person till person. Ena gången kan faktisk en Vozol Star 600 hålla mycket längre än en annan.

Vi vill dock vara ärliga mot våra kunder. Vi har hört klagomål om att antalet bloss inte stämmer överens med vad de påstår, och även om vi håller med och förstår kan vi inte marknadsföra färre puffar än vad tillverkaren anger.

Av den anledningen föreslår vi att du halverar det maximala puffantalet för att få en mer realistisk siffra på hur många bloss du faktiskt kommer att få. Det betyder att om en Rev Pod 600 engångs vape säger att den ger 600 puffar kommer du realistiskt sett att få närmare 300 bloss.

Vozol-Star-600-engangs-vape-mesh-20mg-front-svenska

Slutsats

Du bör nu ha en bättre förståelse för hur puffantal faktiskt beräknas och hur de kan variera mellan olika enheter och användare.

För att bättre beräkna det maximala puffantalet på en engångsvae, ta det utskrivna antalet och halvera det. Detta blir är en mer realistisk siffra.

Vill du läsa fler guider om elektroniska cigaretter så rekommenderar vi att du även kollar in iSmokeKing’s Guider.


Se alla våra Engångsvapes HÄR

Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp!
Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.