Hur länge varar en engångsvape?

Engångsvapes är numera väldigt vanliga och fortsätter att öka i popularitet i snabb takt. Men hur länge kan man egentligen puffa på en ecigarett?

Idag innehåller de allra flesta engångs e-ciggaretter 2ml e-vätska. Då kan man ju tycka att de borde hålla lika länge, men riktigt så enkelt är det inte.

Här kommer vi att gå igenom lite av de variabler som avgör hur många bloss du kan få ut av din engångsvejp.

grossist aroma king sverige

Hur länge du kan puffa på din vape beror på:

  1. Batteriets livslängd
  2. Tankens storlek
  3. Vilken ohm coilen har
  4. Hur du vejpar
  5. Förvaring

Så det man brukar göra är att helt enkelt försöka räkna ut ungefär hur många bloss du kan få ut av din engångspod.

Hur många bloss ger en engångsvape?

Oftast står det på paktet för varje engångsvape hur många puffar den max gan ge. Men tänk på att det bara är en uppskattning och det faktiska antalet bloss du kan få från en engångsvape beror på ett antal saker:

Batteri

Batteriet i din engångsvape är en viktig faktor i hur mycket du kan blossa innan den börjar blinka. På engångsvapes kan du sällan ladda batteriet, så ifall batteriet dör före juicen är slut så kan du inte vejpa på den mera. Som regel har de dock räknat ut att batteriet ska ta slut innan vätskan, för annars blir det sista du minns att den smakar bränt.

Läs mer i vår guide: Smaker din engångsvape bränt?

Tank

Din tank, pod, eller vätskebehållare har en viss mängd vätska. Oftast är det 2ml (om det är med nikotin). Detta då det är en maxregel för engångspoddar i Sverige. Således är du begränsad till den mängden e-juice, som heller inte går att återfylla.

Coil

I din vape så sitter det det en coil, det är en bomullsveke med stårltråd. När du inhalerar (vejpar) på din engångs-ecigg så aktiveras coilen och börjar glöda, det i sin tur förångar vätskan och producerar ånga som du sen inhalerar. Enkelt förklarat så kan man styrpa ner coilen så att den förångar lite mindre vätska per bloss, då får man istället ut fler puffar. Eller så kan man satsa på att få ut så mycket smak som möjligt och kör då med ett lägre motstånd. Då förångas mer juice i varje bloss vilket gör att du får ut mer smak och tjockare ånga. Det är fallet med alla vapes med mesh coil.

Läs med om ohms lag här.

Din vapestil

Hur du vejpar spelar en väldigt stor roll i hur lång livslängd din engångsvape får. Om du tar långa bloss och kedjevejpar (puffar ofta i följd), så kommer det att gå åt mer e-juice snabbare per bloss vilket gör att du tömmer tanken och batterier fortare. Försök att hitta en balans och anpassa ditt vejpande för att få ut så mycket som möjligt av din engångs vape.

Kolla in våra Elf Bar här.

När du vejpar ofta och mycket så tar din engångsvape såklart snabbare slut, medans de mer blygsamma vejparna kommer att kunna köra med den längre.

Förvaring

De flesta vejpare kanske inte har koll på detta, men var du förvarar din engångsvape kan påverka livslängden. Att förvara din vape i nära rumstemperatur kan förlänga batterilivslängden. Engångsciggaretter med kalla batterier kräver mer tid och använder mer ström för att värma upp coilen. Om du vill förvara din vape optimalt så bör du försöka förvara den i rumstemperatur. Om det inte går, försök då att hålla den i handflatorna i några minuter innan du börjar vejpa, så att du värmer upp batteriet lite innan.

Kolla in våra Frunk Bars här.

Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp!

Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.

Här hittar du alla våra Engångsvapes