tappa-engangs-vape-i-vatten

Tappat din engångsvape i vatten?

Har du någonsin undrat vad som skulle hända om du tappade din engångsvape i vatten? Kommer den att sluta fungera eller kommer det att kunna orsaka fara? Läs vidare för en steg-för-steg-guide om allt du bör och inte bör göra när din vape-penna faller i vattnet. Den engångsbara faktorn innebär att de kommer laddade och förfyllda, vilket gör så att du slipper underhåll. Men även om du ska kasta dessa vapes efter användning, måste du ta väl hand om dem för att bibehålla optimal prestanda.

Vad händer om du tappar en engångsvape i vatten?

Bland underhållstipsen du behöver tänka på är att förvara vapes på en sval och torr plats. Undvik att tappa dem på våta ytor och hårda golv. Ta långsamma men stadiga puffar, etc.
Men vad händer om din engångsvape faller i vattnet? Hur går du tillväga? Kommer den fortfarande att fungera normalt?

VapeM8-VM800-engangs-vape-800-puffar-nikotinfri-cool-druva

Läs även: Hur länge håller en engångsvape?

Funktioner Engångs Vapes

Engångs e-cigaretter fungerar genom att du inhalerar för att aktivera tändmekanismen i enheten. Därför behövs det inga knappar för att starta den. Den inbyggda batteriet driver coilen som i sin tur förångar den förfyllda e-vätskan när du drar in luft från vejpen.

Likt alla elektroniska enheter så drivs engångs vapes av elektronik. Även om det är från ett “litet” batteri, så är strömmen i engångsvapapes tillräckliga för att orsaka problem om de utsätts för vatten.

Om du använder din vape-penna som föll i vattnet riskerar du att få en elektrisk stöt som är osäker för dig själv eller någon annan som använder engångsvapen. Dessutom kan olika saker hända på din vattenindränkta vape. Dessa kan inkludera skadade coilar, tank och mikroprocessorer som kommer att påverka prestandan på vape.

Se alla våra engångsvapes här.

Hur påverkas vapes av vatten

Med tanke på uppvärmningseffekten i alla engångsvapes så stör vattnet batteri- och tank-kopplingen. Detta innebär att vejpen inte längre värms upp ordentligt och kan till och med ventilera beroende på batterityp och tillgänglig laddning i batteriet.

Läs även: Smakar din engångsvape bränt?

vape i vatten

Andra effekter av vatten och engångsvapes:

Kortslutning

Eftersom du har ett batteri i din vape-penna och vattnet kommer i kontakt med den elektriska strömmen kan det leda till att strömmen går fel. Det kan göra så att din vape beter sig underligt (auto-firar och dyligt) eller till och med starta en brand på grund av korsande elektriska strömmar.

Korrosion

Engångs vapes använder sig av coils och om dessa kommer i kontakt med vatten är det troligt att de korroderar och påverkar funktionaliteten negativt.

Batterihaveri

Batteriet i en vape har en positiv och en negativ pol där strömmen flödar igenom. Om vatten kommer in kontakt med dessa poler kan det orsaka en kortslutning, vilket gör att batteriet tappar laddning direkt. Det betyder att det inte kan ge ström till coilen i din engångs vape och då slutar den att fungera.

Läs även: Vad är mesh coil?

Vad du ska göra när en vape faller i vatten?

Olika företag använder olika tekniker i sina engångsvapes. Vissa har vattentäta skal som minskar vattenpåverkan. Tyvärr innebär det faktum att du läser detta att din vape föll i vattnet. Så hur illa det blev beror på lite olika faktorer som vi kommer beskriva mera om i den häår artikeln.

Hur lång tid tog det att ta ur din vape från vattnet?

Om vape-pennan blev helt nedsänkt kan skadorna vara ganska omfattande. Det betyder att om du snabbt tog bort din vape så kan du möjligen få liv i den igen. Eftersom du sällan kan ta isär enheten är det bästa du kan göra att placera den upp och ner och låta den torka. Hurvida den kommer fungera i detta fall beror på om vattnet kom i kontakt med coilen eller någon annan elektrisk komponent inne i vape-enheten.

Sedan bör du låta din engångsvape att torka i några timmar, och så kan du försöka aktivera den. Om du har tur kommer vape-pennan att fungera som vanligt. Men om skadorna är allvarliga kommer den inte att fungera, vilket betyder att den bör kasseras på rätt sätt.

Förhindra att din vape faller i vatten

Trots vape-pennans lilla storlek är det smärtsamt att se din vape sluta fungera som den gjorde för några minuter sedan. Här är några tips som kan hjälpa dig att förhindra sådana händelser i framtiden:

Använd en skyddande påse

Genom att köpa en skyddande väska kan du säkra din engångsvapes känsliga komponenter om den skulle falla av misstag på hårda golv eller i vatten.

Undvik att använda vapes nära vatten

Var alltid medveten om var du lägger vape-kitet Det är möjligt att glömma bort vape-pennan i dina kläder efter en lång arbetsdag. Det innebär att du alltid behöver ha koll på din engångsvape. Var du lägger enheten när du inte vejpar spelar också roll eftersom vissa platser, som runt köket eller badrummet, kan vara fyllda med ånga.

VapeM8-VapeMate-Engangs-Vape-nikotinfri

Slutsats

Engångsvapes kan vara ganska beroendeframkallande. Därför måste du alltid vara medveten om din omgivning innan du lägger den ifrån dig. Kom också ihåg att inte använda en blöt engångsvape. Låt den istället torka innan du försöker starta den igen.

När en engångsvape utsätts för vatten är det första som händer att batteriet kortsluts. Detta innebär att den inte längre kommer att fungera. Dessutom kan vattnet också skada andra delar av vape-enheten, som tanken och coilarna, vilket också kan göra så att den inte fungerar korrekt.

Slutsatsen är att det inte är en bra idé att tappa din engångsvape i vatten. Förutom att det orsakar att den slutar fungera kan det också orsaka fara och skada. Så om det händer, se till att du hanterar den på ett säkert sätt och kassera den på ett korrekt vis.

Vill du läsa fler guider om elektroniska cigaretter så rekommenderar vi att du även kollar in iSmokeKing’s Guider.


Se alla våra Engångsvapes HÄR

Vi hoppas att den här guiden har varit till hjälp!
Tveka inte att kontakta oss om du har några frågor.